maandag 30 maart 2015

Over channelen





Wat is channelen en wat heb je er aan? Mits transparant en zuiver ontvangen kunnen gechannelde berichten van grote waarde zijn. Sommigen zullen ieder gechanneld bericht meteen in de pullenbak gooien onder de noemer; onzin. Dat geldt niet voor mij. Het is niet zo dat ik veel van dergelijke berichten lees. Het is meer een innerlijk weten. Dit weten leeft bij velen, net als misschien ook de worstelingen hoe om te gaan met informatie die je zelf ontvangt. Voorwaarde is dat je het wil, je hebt hierin een keus. Voor mij is dat langere tijd wel een puntje geweest. Ik vond het gewoonweg te eng, was onzeker en maakte me druk om het oordeel van anderen.. Nu het veel vertrouwder is geworden heb ik dat stukken minder en is de schroom te delen wat vervallen. Ik ontvang veel informatie de laatste tijd, voor mezelf om van te leren en met de vraag bewustzijnsverruimende informatie te delen. Ik ben er nog niet helemaal over uit in welke vorm dit de bedoeling is, een tekst als deze beschouw ik dan maar als een vingeroefening.

Wat is channelen eigenlijk? Kortweg gezegd komt het erop neer dat je informatie opvangt in een staat waarin je persoonlijkheid zich volledig dienstbaar opgesteld, of zoals je het ook uit zou kunnen drukken, als in een staat waarin het gretige egodeel niet aanwezig is. De informatie is bedoeld om van te leren, altijd om beter van te worden, dus niet met boodschappen die angst verspreiden. Er zijn mensen die als het ware volledig worden overgenomen door degene die ze channelen, Bijvoorbeeld Bashar of Abraham Hicks, prachtige leraren waar menigeen aan de lippen hangt om te horen wat ze zeggen. En heb je wel eens goed naar Eckart Tolle gekeken? Hoe hij als hij een vraag bedachtzaam beantwoord, het net is alsof hij van binnen een antwoord aan het ontvangen is, alsof hij het afleest van een computerscherm achter zijn ogen? Ik ervaar dat ook als een vorm van channelen. Contact met gidsen ten behoeve van de ondersteuning van je eigen weg zou je ook een vorm van channelen kunnen noemen.

Het doel van channelen is informatie doorgeven van een wezen met een hogere staat van bewustzijn en kennis dan hier op aarde veelal beschikbaar is. Van Bashar heb ik eens de volgende verklaring gehoord , channelen en telepathisch contact is de wijze waarop andere beschavingen een beschaving voorbereiden op contact. Ook wordt vanuit andere sferen telepatisch contact opgenomen om kennis door te geven, bijvoorbeeld een uitvinding of ideeën over samenleven. Niet iedereen zal dat



meteen zien als channelen, Het eerder inspiratie of een visioen of droom noemen. Het maakt niet uit, zolang de uitkomst ten goede is aan te wenden. Ook zal niet iedereen er graag vooruit komen dat ze contact hebben met een gids of leermeester. Vele gepubliceerde channelingen betreffen tijdduiding, meestal voorzien van boodschappen.

Er is een verschil tussen channelen , readen, en visioenen of droommediteren. Readen is een energetische activiteit waarbij je energie leest en aldus informatie opvangt. Het is belangrijk te weten hoe degene die de reading doet inkleurt. Hoe goed deze persoon zichzelf kent en bereid is aan zelfreflectie te doen, zonder de eigen kracht te verliezen. Het eigen kanaal, de eigen kleuring is niet meteen iets wat niet goed is, of niet aanwezig zou mogen zijn. Van belang is het besef ervan, zowel bij de degene die de reading ontvangt, als degene die de reading doet. Readen hoort een dienstbaar proces te zijn. Het proces is meer van binnen naar buiten gericht. Visioenen of droommediteren is een meditatieve staat waarbij je los komt van de werkelijkheid via de zintuigen en via beelden. reizen, horen en energetisch voelen, lessen ontvangt ten behoeve van de integratie van je kosmische ziel op aarde. Alhoewel er gidsen bij betrokken kunnen zijn, is deze activiteit eerder zielsgericht en kan daarom als innerlijk werk worden beschouwd. Channelen is een beweging van buiten naar binnen. Degene die channeld vangt onmiskenbaar informatie op van wezens die zich voorstellen en nadrukkelijk informatie door willen geven ten behoeve van een grotere groep mensen'. Iemand die channeld kan ook readen en droommediteren, andersom is het niet altijd het geval. Ontvangen van informatie, waarbij de persoonlijkheid in toom wordt gehouden, gebeurd in een verre gaande staat van spirituele en emotionele bewustwording van het zelf en het goddelijke buiten en in zichzelf. Al een lange weg is bewandeld om van binnen naar buiten te gaan, om het licht aan te kunnen raken en in zichzelf te ontsteken. Volledige Zelfrealisatie of verlichting is een mogelijk daaropvolgende stap, maar niet perse een voorwaarde.

Wanneer kan je gechannelde informatie geloven? Allereerst gaat het om het gevoel wat je hebt bij degene die de informatie doorgeeft en of de inhoud een verlangende vraag bij je aanraakt. Vervolgens zet je je oordelen even uit en ontvangt de aangeboden informatie, ondertussen bewust voelend wat het met je doet. Vaak heeft deze informatie langere tijd nodig om te zakken en tot je te komen. Het doel is dat jij herinneringen en weten in jezelf losmaakt, en je eigen waarheid voelt. Laat je niet verleiden om te geloven dat iemand hoger, beter, alwetender, dichter bij God is, dan jou. Dienstbaarheid, mededogen en voelbare vriendelijkheid zijn de kenmerken van een channeler die ik zou kunnen vertrouwen. De aangeboden informatie neem je tot je en laat het zijn eigen werk doen. Soms vallen er meteen belangrijke kwartjes voor je. soms heeft het wat langere tijd nodig. Je hoeft niets, het wordt je in liefde aangeboden.


Met liefde, Betty